Pickwick theeën

Pickwick heeft onlangs diverse nieuwe kruiden theeën op de markt gebracht. De theeën beloven veel goeds voor de gezondheid en geestelijke en lichamelijke gesteldheid.. maar wat is daar nu eigenlijk van waar? De diëtisten van onlinedieetadvies.com zochten het voor u uit.

Liefde & Passie

De melange van de Liefde & Passie thee bestaat uit rozenblaadjes, ginseng, rode biet, kaneel, kamille en rooibos. Pickwick geeft aan dat het een zinnenprikkelende melange is… Echter is er geen bewijs dat deze kruidenmelange werkelijk een werking heeft op de gemoedstoestand

Spijsvertering

Pickwick Spijsvertering bestaat uit een melange van pepermunt, kruizemunt, groene rooibos thee, venkel, brandnetel en anijs.  Kruizemunt staat van oudsher binnen de homeopathische geneeskunde bekend om de gunstige invloed op de spijsvertering, let wel op, kruizemunt kan de eetlust opwekken! Structurele spijsverteringsproblemen zijn niet op te lossen door het drinken van deze thee, voor spijsverteringsproblemen biedt de diëtist uitkomst!

Weerstand

Sinds enkele weken heerst er een milde griepepidemie in Nederland. Kan thee helpen de weerstand te verhogen en de griep voorkomen?

Pickwick beweert dat men door  twee koppen van Pickwick Weerstand per dag te drinken de weerstand te ondersteunen. Pickwick Weerstand bestaat uit een melange van zijn citroenverbena, echinacea, citroengras, gember, sinaasappelschilletjes, eucalyptus en kamille. De kracht van deze thee zit volgens Pickwick in het kruid echinacea. Dit kruid staat er binnen de homeopathische geneeskunde bekend om het immuunsysteem te stimuleren. Echter is geen wetenschappelijk bewijs gevonden dat echinacea de weerstand werkelijk kan verhogen om een verkoudheid/griep te voorkomen.

Een uitgebalanceerd voedingspatroon met voldoende voedingsstoffen kan de weerstand echter wél verhogen! De diëtist kan u hierover adviseren.

Kruiden theeën tijdens de zwangerschap

Bent u zwanger, wees dan voorzichtig met (bovenstaande) kruidentheeën. Sommige kruiden (venkel, anijs, salie, kaneel, kruizenmunt) worden (in grote hoeveelheden) afgeraden tijdens de zwangerschap.

Wilt u weten wat u moet eten tijdens de zwangerschap en welke producten u beter kunt mijden? De diëtist kunt u helpen!

Geef een reactie

KvK: 24330716 - BTW: NL144595965B01