Hero Fruitijsjes test

Het is lekker zomerweer dus wij, diƫtisten van onlinedieetadvies.com genoten van een heerlijk ijsje en schreven hier een beoordeling speciaal voor jullie voor!

Nieuw in de schappen zijn de ijsjes van Hero, Hero bevroren fruit op een stokje.
Ze komen in 2 smaken appel peer en sinaasappel.

Hero claimt dat deze ijsjes gemaakt zijn van 89% en 91% fruit en maar een klein beetje suiker.
Even kijken op de verpakking leert dat de smaak appel peer voor 54% bestaat uit appelsap concentraat, 38% perenpuree en verder fruitsuiker en pectine. Dus een ijsje staat niet gelijk aan een stuk fruit maar aan een half glas appelsap met 1/3 peer.

1 ijsje bevat 45 kcal (appel-peer) of 55 kcal (sinaasappel), per ijsje 10,8 gram koolhydraten vanuit suiker, voedingsvezel staat helaas niet vermeld op de verpakking.

De smaak is redelijk, om een bevroren iets op smaak te brengen is vaak meer suiker nodig dan bij een product op kamertemperatuur. Hero wil graag de hoeveelheid suiker zo laag mogelijk houden en dan merk je dat dit ijs minder zoet is dan de meeste ijsjes en zoals 1 collega zei over sinaasappelsmaak zelfs een beetje bitter.

Voor de mensen die houden van een minder zoete smaak en op zoek zijn naar verkoeling een prima keuze, ga je voor meer smaak kies dan je favoriete waterijsje die meestal qua kcal gelijkwaardig zijn! Of kijk eens bij ons lekkere ijsjes recept!

Wij wensen jullie een gezonde, zonnige zomer toe!!

KvK: 24330716 - BTW: NL144595965B01