Verse lactosevrije melk Campina

Campina heeft onlangs een verse lactose vrije melk op de markt gebracht. De verse lactosevrije Campina melk is in smaak en structuur niet te onderscheiden van ´normale´ melk. Daarnaast bevat Campina lactose vrije melk voedingsstoffen die sojamelk van nature niet bevat. Campina is de eerste fabrikant die een verse lactosevrije melk op de markt brengt! Ideaal als uw een lactose-intolerantie heeft!

Bereidingstechniek lactose vrij melk

Om Campina Lactose Vrije melk te produceren is er een proces noodzakelijk dat bestaat uit twee fasen. Eerst wordt de melk gefilterd en gedeeltelijk de lactose eruit gehaald. Vervolgens wordt er gebruik gemaakt van een enzymtechniek waar lactase de lactose afbreekt. De darmwerking wordt als het ware nagebootst. Zo blijft de smaak van de melk behouden.

Lactose intolerantie

Een groot deel van de Nederlandse bevolking heeft te kampen met lactose- intolerantie, één op de zeven personen in Nederland heeft een lactose intolerantie, slechts een klein deel van de bevolking weet dat zij een lactose-intolerantie hebben.

Melk en melkproducten bevatten  melksuiker welke lactose wordt genoemd. Het lichaam maakt het enzym lactase aan om lactose te kunnen verteren in de dunne darm. Bij een lactose intolerantie maakt het lichaam het enzym lactase minder aan waardoor lactose onverteerd in de dikke darm terecht komt. De meest voorkomende klachten bij lactose intolerantie zijn; een opgezette buik, krampen, winderigheid en diarree.

Heeft u zelf een lactose-intolerantie en wilt u meer informatie? De diëtist kunt u begeleiden naar een persoonlijk afgestemd lactose vrij voedingspatroon zonder voedingsstof tekorten!

KvK: 24330716 - BTW: NL144595965B01