Coeliakie (glutenallergie)

Coeliakie is een intolerantie voor gluten. Gluten is een eiwit dat voorkomt in onder andere tarwe, gerst, rogge, spelt, kamut en de meeste haver. Veel graanproducten bevatten gluten. Bij coeliakie kan de inname van een zeer kleine hoeveelheid gluten al schadelijk zijn voor uw darmen. Er ontstaan ontstekingsreacties in uw dunne darm, die diverse klachten veroorzaken. Voedingsstoffen worden niet meer goed opgenomen, waardoor er tekorten ontstaan, wat schadelijk is voor uw gezondheid. Hierdoor ontstaan allerlei klachten, zoals vermoeidheid, buikpijn, winderigheid, bloedarmoede, gebrek aan eetlust, spierslapte, lusteloosheid en/of stemmingswisselingen.

Glutenvrij eten

Om deze klachten te voorkomen is het nodig om uw hele leven glutenvrij te blijven eten. Vans ons kunt U informatie krijgen over welke voedingsmiddelen gluten bevatten, hoe u kunt zien of een voedingsmiddel gluten bevat en hoe u om kunt gaan met een glutenallergie. Na analyse van uw voeding wordt ook een persoonlijk voorbeelddagmenu voor u opgesteld, inclusief vervanging voor de voedingsmiddelen die u niet mag eten, zodat u toch alle nodige voedingsstoffen binnenkrijgt. Als u niet alle nodige voedingsstoffen binnenkrijgt kunt u tekorten oplopen, waardoor u vermoeid kunt raken, in groei en ontwikkeling achter kan blijven en uw conditie verslechtert.

Onze diëtisten hebben een medische opleiding op het gebied van gezonde voeding bij een glutenallergie. Wij kunnen u ook glutenvrije recepten en tips aanreiken hoe u om kunt gaan met feestjes, etentjes en vakanties. Wij leggen u uit waar u op moet letten bij het lezen van de ingrediëntenlijst op etiketten van voedingsmiddelen.

Wanneer bij u een glutenallergie is vastgesteld, krijgt u adviezen van de onlinediëtist om de voedingsmiddelen met gluten te mijden. Hierdoor verminderen uw klachten, maar worden ook voedingsstoftekorten op lange termijn vermeden.

Het voedingsadvies van de onlinediëtist is persoonlijk afgestemd op u, uw voedingspatroon, uw glutenallergie, leefgewoontes, eventuele ziektebeelden en (smaak)voorkeuren. Eten wordt voor u met de adviezen van de onlinediëtist weer een feestje!

KvK: 24330716 - BTW: NL144595965B01