Decubitus

Decubitus (ook wel doorligwonden genoemd) is een beschadiging van uw huid (en eventueel ook uw onderliggende weefsels) die kan ontstaan doordat u langdurig in dezelfde houding ligt of zit. Door de druk van uw lichaam op een ondergrond (bijvoorbeeld uw matras) worden uw bloedvaatjes dichtgedrukt en sterft uw huid uiteindelijk af. Hierdoor kunt u last krijgen van een pijnlijke huid, misselijkheid, koorts, vermoeidheid, of moeite met bewegen.

U bent niet de enige met decubitus! Ongeveer 30 procent van de personen die in verpleeghuizen verblijven heeft decubitus, maar ook circa 20 procent van de personen die in ziekenhuizen of door de thuiszorg verzorgd worden.

Ook als u nog geen decubitus heeft, maar u wel verhoogde kans hierop, heeft kan de diëtist u persoonlijke voedingsadviezen geven om die kans te verkleinen.

Heeft u decubitus, en wilt u weten hoe uw eetpatroon kan bijdragen tot een betere genezing van decubitus? De diëtist is dé medisch voedingsspecialist en geeft u advies over hoe het herstel van uw wonden door middel van voeding beter kan verlopen. Dit kan bereikt worden met een voeding rijk aan energie, eiwitten, vitamines, mineralen en vocht. U kunt hierin begeleid worden door de online diëtist.

Alle adviezen die de online diëtist aan u geeft zijn persoonlijk op u, uw medicatie, uw voedingspatroon, leefgewoontes en (smaak)voorkeuren afgestemd.

KvK: 24330716 - BTW: NL144595965B01