Diabetes Mellitus – Type 1

Diabetes type 1 is een chronische ziekte. Dit betekent dat het niet te genezen is, maar met een persoonlijk voedingsadvies van de diëtist, is het een ziekte waar goed mee om te gaan is.

Diabetes mellitus type 1 is een stoornis waarbij de hoeveelheid suiker in uw bloed (het glucosegehalte) te hoog is. Koolhydraten uit uw voeding worden in uw lichaam omgezet tot glucose, waardoor glucose terecht komt in uw bloed. Het hormoon insuline wordt geproduceerd door uw alvleesklier en zorgt er voor dat uw lichaamscellen glucose uit uw bloed opnemen. Bij Diabetes type 1 is er een absoluut tekort aan insuline in uw lichaam, hierdoor kunnen uw cellen minder glucose uit uw bloed opnemen, waardoor uw glucosegehalte in uw bloed stijgt en glucose niet kan worden gebruikt als energie. Hierdoor kan u veel dorst krijgen, vaak moeten plassen, vermoeid zijn, slaperig zijn, wazig zien en kan uw onbedoeld gewicht verliezen.

Onze diëtisten geven u persoonlijk advies afgestemd op uw voedingspatroon en passend bij uw medicatie waardoor de glucosewaarden in uw bloed normaliseren. Door uitvoerige analyse hiervan bent u verzekerd van een persoonlijk afgestemd voedingsadvies, opgesteld door de online diëtist, dé medisch voedingsspecialist.

Voor u als diabetespatiënt spelen koolhydraten een belangrijke rol in uw leven. Wilt u weten hoeveel koolhydraten bepaalde voedingsmiddelen bevatten en hoe u uw insuline hierop kunt aanpassen? U krijgt hier uitgebreid antwoord op met de nodige begeleiding.Daarnaast ontvangt u advies over de verdeling van uw maaltijden over de dag, de hoeveelheid en soort vetten in uw voeding en hoe u kunt variëren in uw voedingspatroon.

Als bij u diabetes is gediagnosticeerd, dan wordt het om gaan hiermee een belangrijk onderdeel van uw dagelijks leven. In sommige situaties kan diabetes een belemmerende factor zijn, maar uit onze ervaring is gebleken dat er bijna altijd wel een oplossing te vinden is. Hierbij kunt u denken aan stressvolle periodes, feestjes (met alcohol), verjaardagen en vakanties en uitslapen. Wij adviseren u graag!

Bent u de sportende persoon met Diabetes type 1? Heel goed! Sporten is goed voor uw gezondheid, maar kan ervoor zorgen dat uw bloedglucose daalt, waardoor het lastig is dit op peil te houden. Ieder lichaam reageert anders, daarom ontvangt u van onze online diëtist, na het analyseren van uw glucosewaarden, intensiteit van beweging en koolhydraatinname, persoonlijke adviezen over uw voeding voor/tijdens/na het sporten.

Onze online diëtisten geven altijd persoonlijk advies, afgestemd op uw medicatie, uw voedingspatroon, leefgewoontes en (smaak)voorkeuren.

KvK: 24330716 - BTW: NL144595965B01