Eetbuistoornis

Uw eetpatroon wordt vaak beïnvloed door uw psychisch welbevinden. Gaat u meer of juist minder eten als u zich verdrietig of boos voelt? Verliest u de controle over de hoeveelheden die u eet? Bent u de gehele dag met eten bezig, waardoor u aan niets anders kunt denken? Eetbuistoornissen komen veel voor, u bent zeker niet de enige!

Eetstoornissen worden gekenmerkt door een abnormaal eetpatroon en kunnen ernstige gevolgen hebben voor zowel uw lichamelijke gezondheid als uw psychische welbevinden. Als eten u een negatief gevoel geeft, in plaats van positief, speelt hierbij angst om aan te komen een rol.

Wij bieden u een gespecialiseerde diëtist, die zonodig in combinatie met hulp van een psycholoog, de behandeling van uw stoornis met u afstemt. Onze diëtist is dé medisch specialist op het gebied van voeding, waarbij ook de psychische kant van uw situatie aan bod kan komen, als u wilt.

Onze online diëtist kan u helpen met het terugvinden van structuur in uw voedingspatroon en controle over gedachten te krijgen, zodat u weer op een ontspannen manier met eten om kan gaan.

Onze ervaring is, dat irrationele gedachten die gerelateerd zijn aan uw voeding kunnen worden verminderd en uw voedingspatroon kan worden genormaliseerd. Om dit te verwezenlijken kunnen diverse hulpmiddelen zoals gedachtenschema’s of een e-learning module worden ingezet tijdens uw behandeling.

Ook personen die in het verleden te maken hebben gehad met een eetstoornis kunnen veel baat hebben van onze gespecialiseerde online diëtist.

Alle adviezen die de onlinediëtist aan u geeft zullen persoonlijk op u, uw voedingspatroon, leefgewoontes, eventuele ziektebeelden en (smaak)voorkeuren zijn afgestemd.

KvK: 24330716 - BTW: NL144595965B01