Gebrek aan eetlust

Iedereen heeft wel eens een dag geen of minder trek in eten. Dat is op zich geen probleem. Maar wat als dit bij u regelmatig voorkomt?

Eetlust verliezen kan onder andere veroorzaakt worden door misselijkheid, ziekte en stress. Maar ook met het ouder worden neemt de eetlust af. Als u minder eetlust heeft, zult u ook, vanzelfsprekend, minder gaan eten. Op den duur kan dit een te laag gewicht veroorzaken, waardoor u last kan krijgen van klachten zoals vermoeidheid, verminderde weerstand en constante kou. Uw lichaam functioneert minder goed.

Het kan voor u moeilijk zijn om meer te gaan eten, omdat uw zin in eten juist is afgenomen. Heeft u een bepaalde ziekte, waardoor uw eetlust is afgenomen, dan is een goede voeding extra belangrijk, omdat de behoefte van uw lichaam aan energie juist is verhoogd. Het is dan belangrijk om met kleine stapjes uw voedingsgewoonten te veranderen, zodat u het langer vol kunt houden.

De online diëtist kan u hierbij begeleiden. Wij bieden u persoonlijk advies over de variatie in uw voedingspatroon, eetlustbevorderende voedingsmiddelen en eventuele verrijking van uw normale voeding met dieetpreparaten en drinkvoeding.

Als dé medisch specialist op het gebied van voeding zal de online diëtist u  persoonlijk begeleiden, zodat uw voedingstoestand wordt geoptimaliseerd en uw klachten ten gevolge van de verminderde eetlust verminderen of verdwijnen. Uw weerstand wordt daarmee verhoogd en zo geneest u sneller bij ziekte.

Alle adviezen die de online diëtist aan u geeft zijn persoonlijk op u, uw voedingspatroon, uw leefgewoontes en uw (smaak)voorkeuren afgestemd.

KvK: 24330716 - BTW: NL144595965B01