Gezonde voeding

De meeste mensen weten ongeveer wel wat gezonde voeding is, maar om zelf dagelijks gezond te eten is nog niet zo eenvoudig.

Voor iedereen heeft gezonde voeding een andere betekenis. Onze definitie is: gezonde voeding voorziet in uw dagelijkse behoefte aan voedingsstoffen, vitamines, mineralen en vocht en helpt uw lichaam in een gezonde conditie te houden.

Er wordt veel beweerd over gezond eten… “aardappels zijn dikmakers, chocolade is goed voor hart- en bloedvaten, bananen veroorzaken verstopping en het is goed om zo min mogelijk vet te eten”. Dit zijn allen fabels, maar wat dan wel waar?

Ieder voedingsproduct bevat verschillende voedingsstoffen in wisselende hoeveelheden. Als u gevarieerd eet, is de kans het grootst dat uw lichaam voldoende van alle voedingsstoffen krijgt. De basis voor een gezonde voeding geeft het Voedingscentrum weer met de Schijf van Vijf.

Maar krijgt u voldoende vitamines binnen? Is het ‘bruine’ brood wel zo gezond? Is een Liga Milkbreak een gezond tussendoortje? Bevat ‘ongezoet’ vruchtensap toch nog suikers en is dat pak vruchtensap even gezond als verse vruchtensap, of vers fruit? Op al deze voedingsvragen krijgt u antwoord van de diëtist, dé medisch specialist op het gebied van voeding.

De adviezen die u van onze online diëtist ontvangt zijn persoonlijk op u, uw voedingspatroon, leefgewoontes, eventuele ziektebeelden en (smaak)voorkeuren afgestemd.

KvK: 24330716 - BTW: NL144595965B01