Jicht

Heeft u last van jicht? Bepaalde voedingsmiddelen hebben een positief of juist negatief effect op (de pijnlijkheid van) uw jichtklachten. De stofwisseling in uw lichaam verloopt niet zoals het hoort, waardoor u klachten kunt krijgen. Urinezuurkristallen slaan neer op uw gewrichten, waardoor uw gewrichten, in de voeten, knieën, vingers en/of ellebogen plotseling ontsteken.

Urinezuur is een afvalstof die ontstaat bij de afbraak van bepaalde eiwitten, die purines worden genoemd. Deze komen in uw lichaam zelf voor, maar ook in uw voeding. Uw jichtaanvallen zijn dus te voorkomen of te verminderen door het urinezuurgehalte in uw bloed en in uw urine zo laag mogelijk te houden. U bereikt dit met de juiste voedingsgewoontes en het bereiken en vasthouden van een gezond lichaamsgewicht.

Onze diëtisten kunnen u advies geven over voedingsmiddelen die jicht kunnen veroorzaken, en hoe uw eetpatroon het beste aangepast kan worden. Omdat iedereen anders is, is een persoonlijke aanpak de beste om uw klachten te verminderen. Aan de hand van uw eigen eetpatroon geven wij professioneel dieetadvies op maat.

De diëtist is dé medisch specialist op het gebied van voeding.

Alle adviezen die u van de online diëtist ontvangt zijn persoonlijk op u, uw voedingspatroon, leefgewoontes, eventuele ziektebeelden en (smaak)voorkeuren afgestemd.

KvK: 24330716 - BTW: NL144595965B01