Fases koolhydraatbeperkt dieet

Het koolhydraatbeperkt dieet bestaat uit verschillende fases die wij met u doorlopen om uw persoonlijke doelen te behalen!

Fase 1: Inductiefase

De inductiefase is een periode van circa 8 weken waarin gestreefd wordt naar een lage koolhydraatinname, welke in kleine porties genuttigd worden. Een hoge eiwitinname en voldoende vezels is tijdens deze fase ook belangrijk! In deze fase kunt u er voor kiezen gebruik te maken van eiwitrijke en koolhydraatarme maaltijdvervangers. Wij streven samen met u naar een gewichtsverlies van 10 kilogram. Tijdens deze fase, zal net als in de andere fases voldoende beweging ook belangrijk blijven!

Fase 2: Gewichtsverlies

De gewichtsverliesfase is een periode van circa 6-12 maanden waarbij de koolhydraten per eetmoment langzaam worden uitgebreid maar de koolhydraatinname beperkt blijft. Ook tijdens deze fase blijft het belangrijk dat de eiwitinname voldoende is en u voldoende beweegt! Wij streven samen met u naar een gewichtsverlies van 10-20 kilogram in deze fase.

Fase 3: Gewichtsbehoud

De fase gewichtsbehoud wordt pas ingezet als uw streefgewicht is bereikt. Tijdens deze fase zal de hoeveelheid koolhydraten per eetmoment worden uitgebreid tot het gewicht stabiliseert en een gezond voedingspatroon volgens richtlijnen gezonde voeding wordt bereikt. Belangrijk tijdens deze fase is dat de overgang naar een gezond voedingspatroon geleidelijk gebeurd zodat gewichtstoename wordt voorkomen!

KvK: 24330716 - BTW: NL144595965B01