Leverziekten

Als uw lever door een ziekte niet meer goed functioneert, heeft dit een grote impact op uw lichaam. Uw lever is namelijk belangrijk voor meerdere processen: voor de aanmaak van rode bloedcellen, voor de vorming van gal waardoor vetten uit uw voeding verteerd worden en voedingsstoffen gebruikt kunnen worden als energie, maar vooral breekt de lever schadelijke stoffen af en ruimt deze op uit uw lichaam.

Er bestaan diverse soorten leverziekten. Iedere ziekte heeft zijn eigen oorzaak, verschijnselen en behandeling. In alle gevallen heeft uw voedingspatroon grote invloed op het herstel. Om uw voedingstoestand optimaal te houden en uw klachten ten gevolge van uw leverziekte te verminderen is de kans groot dat u extra vitamines en mineralen nodig heeft. Ook kunnen bepaalde voedingsmiddelen, die belastend zijn voor uw lever, waarschijnlijk beter worden gemeden. Verdere complicaties kunnen zo voorkomen worden.

Onze diëtist kan u helpen uw klachten te verminderen of zelfs op te lossen. Wij hebben ervaring met klachten door leverziekten als jeuk, vermoeidheid, verminderde spiersterkte, afgenomen eetlust, misselijkheid, braken, gewichtsverlies, weerstandsverlies, buikpijn en concentratieverlies. De adviezen die onze online diëtist voor u opstelt zijn speciaal afgestemd op uw ziektebeeld, voedingspatroon, uw leefgewoontes en (smaak)voorkeuren.

KvK: 24330716 - BTW: NL144595965B01