Longziekten

De meest voorkomende longaandoening is COPD (Chronic Obstructive Pulmonary Disease). Dit is een verzamelnaam voor chronische bronchitis en longemfyseem. Het is een ziekte waarbij de functies van uw longen achteruit gaan.

Circa 320.000 mensen in Nederland hebben COPD, dus u bent niet de enige. Zoals u waarschijnlijk weet veroorzaakt deze aandoening kortademigheid en hoesten,  maar hierdoor raakt u ook sneller moe. Deze klachten kunnen worden verminderd door uw voedingstoestand en spieren optimaal te houden. Dit kunt u bereiken met een voedingspatroon wat rijk is aan eiwitten. Dit ondersteunt de opbouw van uw spieren en kan de afbraak ervan voorkomen.

Kleine aanpassingen in uw voedingspatroon zijn vaak al voldoende. Onze ​diëtist helpt u graag om uw energie- en eiwit-inname te optimaliseren, zodat uw klachten niet erger worden en u minder last heeft van COPD. U kunt er ook voor kiezen, in overleg met de diëtist, uw voeding te verrijken met aanvullende dieetpreparaten of drinkvoeding.

De adviezen die de onlinediëtist -dé medisch specialist op het gebied van voeding- voor u opstelt zijn speciaal afgestemd op u, uw voedingspatroon, leefgewoontes, eventuele ziektebeelden en (smaak)voorkeuren!

Ongetwijfeld weet u dat COPD en roken niet goed samengaan. Denkt u er over om te stoppen met roken, maar wilt u daar hulp bij? Onze diëtisten zijn ook gekwalificeerd als stoppen met roken coaches.

KvK: 24330716 - BTW: NL144595965B01