Maag- en darmklachten

Alles wat u eet en drinkt komt na het doorslikken als eerste in uw maag en daarna in uw darmen terecht. Uw voeding speelt dus een belangrijke rol bij maag en/of darmklachten.

Er bestaan verschillende soorten maag-darm klachten, die zeer vervelend kunnen zijn en u in uw dagelijkse leven kunnen belemmeren. Zo kunt u last hebben van brandend maagzuur, de ziekte van Crohn, diarree, het dumpingsyndroom, het prikkelbare darmsyndroom, obstipatie, misselijkheid en een opgeblazen gevoel.

U bent zeker niet de enige met maag- en darmklachten, meer dan 50% van de Nederlandse bevolking heeft hier regelmatig last van. De oorzaak heeft vaak met de voeding te maken.

Graag helpen wij u deze problemen te verminderen of zelfs op te lossen, dit kan vaak al met kleine aanpassingen. De diëtist is dé medisch specialist op het gebied van voeding. Omdat klachten aan de darmen en maag veel verschillende oorzaken kunnen hebben, stemmen wij onze adviezen altijd af op uw specifieke klachten, maar ook op uw (smaak)voorkeuren, leefgewoontes en het voedingspatroon wat u gewend bent.

KvK: 24330716 - BTW: NL144595965B01