Ondergewicht

Ondergewicht houdt in dat uw lichaamsgewicht te laag is voor uw lichaamslengte. Dat is zo als uw Body Mass Index 18,5 of lager is. Dit kan ontstaan, als u minder energie en essentiële voedingsstoffen binnen heeft gekregen dan uw lichaam nodig heeft om op een gezond gewicht te blijven.

Een gezond gewicht is de goede basis om de nodige energie te kunnen leveren en om uw weerstand op peil te houden. Bij ondergewicht ontstaan soms klachten zoals terugkerende vermoeidheid, lusteloosheid of een steeds verslechterende conditie.

Ondergewicht kan verschillende oorzaken hebben. Indien u advies wilt hebben bij het terugkomen op gezond gewicht, zullen wij vanuit uw voedingspatroon, leefgewoonten en eventuele ziekten met u in overleg gaan. Onze online diëtist zal na een uitgebreide analyse een persoonlijk afgestemde plan met u opstellen, zodat uw gewicht geleidelijk toeneemt, uw voedingstoestand verbetert en uw eventuele klachten worden verminderd of zelfs verdwijnen.

Te laag gewicht kan worden hersteld met ‘gewone’ voedingsmiddelen, maar u kunt ook, in overleg met de online diëtist, de keuze maken uw voeding te verrijken met aanvullende dieetpreparaten. De keuze hierin is (te) groot, wij hebben de kennis en ervaring om hierin de juiste keuze te kunnen maken.

Onze online diëtist helpt u naar een volwaardig en gevarieerd voedingspatroon, afgestemd op uw energiebehoefte, zodat uw lichaamsgewicht weer op peil komt en uw kwaliteit van leven verbetert!

KvK: 24330716 - BTW: NL144595965B01