Overgewicht bij kinderen

Overgewicht bij kinderen komt steeds vaker voor in Nederland.

Een kind wil niet dik zijn. Het beweegt er niet makkelijk door, soms wordt het gepest, maar in ieder geval is het niet goed voor de gezondheid.

De oorzaak is meestal (dus niet altijd) een combinatie van weinig bewegen, veel frisdrank, geen ontbijt en veel tussendoortjes.

​Op voedingscentrum.nl kunt u meten of uw kind te zwaar is.

Voor kinderen is lijnen of een streng dieet niet goed, omdat dit de groei verstoort. Het gaat om het aanleren van een gezond voedings- en beweegpatroon. Als een te zwaar kind niet meer in gewicht toeneemt, maar wel in de lengte, groeit het vanzelf naar een passende verhouding tussen gewicht en lengte.

Als u persoonlijk advies wilt, geven wij dit graag. U en uw kind kunnen door ons worden gecoacht naar een gezond voedings- en beweegpatroon. Wij doen dit in afstemming met u als ouder en met het kind zelf.

Onze online diëtist geeft adviezen over productkeuzes, over regelmaat, of over een gezonde portiegrootte binnen een goed voedingspatroon. Ook geven we praktische tips over traktaties, kinderfeestjes en vakanties.

Het allerbelangrijkste is dat het voor uw kind niet voelt als dwang, maar als werken naar een lekker gezond lichaam, wat hij of zij een leven lang kan blijven houden!

We hebben de nodige ervaring met bijzondere situaties, zoals kinderen met een ziektebeeld of een bewegingsbeperking.

Een gezond gewicht op jonge leeftijd heeft een sterk positief effect op de gezondheidsrisico’s later.

KvK: 24330716 - BTW: NL144595965B01