Overgewicht bij volwassenen

Overgewicht komt steeds vaker voor in Nederland. De kans op diverse ziekten neemt hier door sterk toe, zoals kanker, hart- en vaatziekten, diabetes en artrose. Daarom is het sterk aan te bevelen weer op gezond gewicht te komen. Een gewichtsverlies van 5-10% levert al flinke gezondheidswinst op.

Op voedingscentrum.nl kunt u zien of u te zwaar bent.

Als u iets aan uw gewicht wilt doen, kunnen wij u daarbij helpen. Onze online diëtist helpt u op een verantwoorde en gezonde manier. Strenge diëten met veel hongermomenten werken op langere termijn bijna nooit, dit geldt ook voor dieetpillen. Bij ons wordt u persoonlijk gecoacht en geadviseerd. Samen met de online diëtist worden persoonlijke doelen opgesteld, die dan worden bereikt door goed afgestemde voedings- en beweegadviezen.

Na een analyse van uw voedingspatroon geeft onze diëtist u advies over gezonde productkeuzes, aanbevolen dagelijkse hoeveelheden, regelmaat en inzicht in behoefte aan voedingsstoffen. Dit wordt altijd afgestemd op uw persoonlijke (smaak)voorkeuren en leefgewoontes. U leert recepten aan te passen en krijgt praktische tips hoe u het beste om kan gaan met feestjes, eten in restaurants, zakenlunches en vakanties.

Uw eetgedrag kan worden geanalyseerd aan de hand van een online test. Aan de hand van de uitslag geeft de diëtist u advies over hoe u het beste om kan gaan met uw eetgedrag. We gaan geleidelijk over van uw huidige patroon naar een nieuw evenwicht. Het allerbelangrijkste is dat het voor u niet voelt als een dieet, maar als een gezonde levensstijl die u uw leven lang kan blijven vasthouden!

Naast een adviestraject kunt u op deze website ook de e-learningmodule volgen, waarin u stapsgewijs leert hoe u op een gezonde, sportieve manier kunt afvallen. Meer informatie over de e-learning module kunt u lezen bij ‘onze trajecten’.

KvK: 24330716 - BTW: NL144595965B01