Reuma

Reuma is een auto-immuunziekte met een nog onbekende oorzaak. Het veroorzaakt pijnklachten, zwelling van de gewrichten, vermoeidheid en stijfheid. Reuma kan een grote impact hebben op uw leven, omdat bewegen vaak moeizaam gaat.

Soms wordt bij reuma het eetpatroon onvolwaardig doordat de pijn, vermoeidheid of de bijwerkingen van medicatie de eetlust verminderen, of bereiding van maaltijden belemmeren. Dit geeft een tekort aan voedingsstoffen, mineralen en vitamines, waardoor de reumatische klachten nog erger kunnen worden.

Ook overgewicht kan een nadelige invloed hebben op reumatische klachten.

Om u optimaal te kunnen helpen, begeleidt de online diëtist u op een verantwoorde manier naar een gezond voedingspatroon, waardoor u uw voedingstoestand optimaliseert en u zonodig lichaamsgewicht verliest.

U kunt met al uw voedingsvragen bij de online diëtist terecht! Er bestaan voedingsmiddelen die reumatische klachten tegengaan. Ook vragen over bijvoorbeeld moeilijkheden met slikken en kauwen of misselijkheid beantwoorden wij graag.

De online diëtist is dé medisch specialist op het gebied van voeding, en kan u na zorgvuldige analyse persoonlijk adviseren. Samen komen we dan tot een volwaardig en gevarieerd voedingspatroon, afgestemd op uw persoonlijke (smaak)voorkeuren, leefgewoontes en uw huidige voedingspatroon. Dit geeft de grootste kans op afname van de reuma klachten.

KvK: 24330716 - BTW: NL144595965B01