Sportvoeding

Doet u aan (top)sport? Wist u dat uw prestaties sterk worden beïnvloed door wat en hoeveel u eet? Bij duur-, spel- of krachtsport kan de juiste voeding uw prestaties verder ondersteunen en blessures helpen voorkomen!

Welke voeding voor u als sporter goed en gezond is, is afhankelijk van het doel dat u wilt bereiken. Gaat het om lichter worden, gezond op gewicht blijven, spieropbouw of uzelf voorbereiden op een bijzondere sportieve prestatie?

Sportvoeding is maatwerk. Onze online diëtist kan uw voedingspatroon kritisch analyseren, rekening houdend met trainingsdagen, rustdagen en wedstrijddagen. Wij kunnen u adviseren over de timing van maaltijden, voedingsschema’s opstellen die passen bij uw trainingsschema en u zonodig adviseren over bereiding van de maaltijden en sportpreparaten.

Voor iedere sporter zijn koolhydraten in de voeding erg belangrijk, aangepast op uw behoefte. Daarnaast zijn voldoende eiwitten, gezonde vetten en voldoende vitamines voor u als sporter essentieel. Voedingsstoffen zorgen voor de aansturing van uw hormonen, spierbehoud en spieropbouw en verbeteren uw weerstand. Het is wetenschappelijk bewezen dat sportprestaties en de conditie van het lichaam worden verbeterd door de juiste voeding.

Met alle plezier ondersteunen wij u bij het bereiken van uw doel! Onze online diëtist heeft veel ervaring als medisch specialist op het gebied van sportvoeding. Ook kunnen uw vragen beantwoorden over vitaminetekorten en supplementen, maag/darmklachten of vermoeidheidsklachten.

Bent u hardloper, wielrenner, voetballer, bodybuilder, krachtsporter, zwemmer, tennisser, volleyballer, hockeyer, handballer op recreatief of topniveau?

KvK: 24330716 - BTW: NL144595965B01