Te hoog cholesterol (hypercholesterolemie)

Cholesterol is essentieel om het lichaam goed te laten functioneren. Maar bij een te hoog niveau kan cholesterol in de vaatwanden achterblijven, waardoor de vaten vernauwen. Dit geeft een verhoogde kans op hart- en vaatziekten.

Te hoge cholesterolwaarden kunnen ontstaan door een verkeerd voedingspatroon, door een te hoog lichaamsgewicht, Diabetes, erfelijke aanleg of door bepaalde medicatie.

Voeding, en dan voornamelijk de vetten, hebben invloed op uw cholesterolgehalte. Verzadigde vetten verhogen uw LDL (“verkeerde”) cholesterol. Onverzadigde vetten verhogen uw HDL (goede) cholesterol. Het is belangrijk dat u een goede balans van onverzadigde en verzadigde vetten binnen krijgt, zodat uw cholesterolwaarden verbeteren en u de kans op hart- en vaatziekten verkleint.

Wij begeleiden u graag naar een voedingspatroon met positieve invloed op uw cholesterolwaarden. Onze online diëtist is dé medisch specialist op het gebied van voeding. Na analyse van uw huidige eet- en drinkgewoonten bieden wij u persoonlijk voedingsadvies. Wij maken dan duidelijk welke voedingsmiddelen goed zijn voor uw cholesterolwaarden en welke voedingsmiddelen u beter kunt minimaliseren om dit te verbeteren.

Advies van onze online diëtist biedt u een volwaardig, smaakvol en gevarieerd voedingspatroon, afgestemd op uw persoonlijke (smaak)voorkeuren en leefgewoontes. Met een nieuwe balans worden uw cholesterolwaarden en uw kwaliteit van leven verbeterd, nu en in uw toekomst.

KvK: 24330716 - BTW: NL144595965B01