Verhoogde bloeddruk (hypertensie)

Uw hart pompt bloed rond door de bloedvaten van het lichaam door zich afwisselend samen te trekken en te ontspannen. Hierdoor ontstaat druk in uw bloedvaten: de bloeddruk. De eenheid waarin uw bloeddruk wordt weergegeven is millimeter kwik druk (mmHg). Normaal is de bovendruk lager dan 140 mmHg en de onderdruk lager dan 90 mmHg. Een hoge bloeddruk kan de kans op het krijgen van hart- en vaat ziekten vergroten.

Meestal merkt u niet dat u een hoge bloeddruk heeft, maar soms veroorzaakt dit hoofdpijn, duizeligheid, zicht vermindering, kortademigheid of een opgejaagd gevoel in uw lichaam.

Een gezond voedingspatroon kan de bloeddruk aanzienlijk verbeteren. De inname van zout, alcohol, drop en groenten en fruit maakt veel verschil.

Heeft u een te hoge bloeddruk en wilt u persoonlijk advies op maat? Na een analyse van uw voedingspatroon ontvangt u van ons adviezen over gezonde productkeuzes, aanbevolen dagelijkse hoeveelheden, en berekenen wij uw behoefte aan voedingsstoffen.

Daarnaast leert u recepten aanpassen, zodat deze minder zout bevatten (maar wel smaak behouden) en ontvangt u praktische tips hoe u het beste om kunt gaan met verjaardagen, feestjes, vakanties en eten in restaurants.

U krijgt advies van de online diƫtist voor een volwaardig, smaakvol en gevarieerd voedingspatroon, afgestemd op uw persoonlijke voorkeuren, leefgewoontes en uw huidige voedingspatroon, zodat uw bloeddruk en uw kwaliteit van leven wordt verbeterd en de kans op het krijgen van hart- en vaatziekten wordt verkleind.

Het belangrijkste is dat het voor u niet voelt als een dieet, maar als een prettige levensstijl die u uw leven lang kunt blijven volgen!

KvK: 24330716 - BTW: NL144595965B01