Vitaminetekorten en/of suppletie

Er zijn 13 verschillende soorten vitamines. Vitamine A, C, D, E, K en 8 soorten vitamine B: vitamine B1, B2, B3, B5, B6, B8, B11 en B12.

Vitamines zijn nodig om processen in uw lichaam goed te laten verlopen, ze zorgen voor een goede weerstand en zijn onmisbaar voor groei en ontwikkeling. Wanneer bij u een vitaminetekort is vastgesteld, kunnen klachten op korte of lange termijn ontstaan als vermoeidheid, lusteloosheid, verminderde weerstand en vertraagde wondgenezing.

Het lichaam kan vitamines zelf niet aanmaken (met uitzondering van vitamine D), daarom is het belangrijk dat u voldoende binnenkrijgt via uw voeding, zodat uw lichaam goed functioneert.

Als u gevarieerd en voldoende eet krijgt u normaal gesproken voldoende vitamines  binnen. Als u echter niet aan de aanbevolen dagelijkse hoeveelheden voedingsmiddelen komt, of dat u om wat voor reden dan ook een verhoogde vitaminebehoefte heeft, hoe kunt u dan toch voldoende vitamines binnen krijgen?

Allereerst is variatie in uw voedingspatroon erg belangrijk, ieder voedingsmiddel bevat weer ander soort vitamines. Er bestaat geen voedingsmiddel dat alle vitamines bevat. Ook als uw lichaam om wat voor reden dan ook meer vitamines nodig heeft dan normaal is het raadzaam zich te laten adviseren door dé medisch specialist op het gebied van voeding.

Onze online diëtist kan u professioneel persoonlijk adviseren om vitaminetekorten te verminderen, zodat klachten op lange termijn bij u worden voorkomen.

Uw voedingspatroon, leefgewoontes, voorkeuren en een eventuele ziektebeeld is voor ons het uitgangspunt om samen met u aanpassingen te maken die naar een gezonde nieuwe balans leiden.

KvK: 24330716 - BTW: NL144595965B01