Voedselallergieën

Bij een voedselallergie reageert uw afweersysteem op een abnormale manier op bepaalde eiwitten (allergenen) uit uw voeding. Uw lichaam maakt afweerstoffen aan, waardoor u voor specifieke eiwitten gevoelig wordt. Een hele kleine hoeveelheid van deze eiwitten kan dan al heftige reacties veroorzaken. Er komen allergieën voor voor veel voedingsmiddelen, zoals koemelk, ei, pinda, vis, schaal- en schelpdieren, noten, sesamzaad en soja. U kunt allergisch zijn voor één of meer van deze voedingsmiddelen.

Door een allergische reactie kunt u allerlei klachten ervaren, zoals bulten, eczeem, jeuk, maag- en darmklachten. In extreme gevallen kan er zelfs een anafylactische shock na het consumeren van het allergeen ontstaan, dit is een levensbedreigende situatie die binnen enkele minuten al optreedt. Met een injectie kan deze shock worden beëindigd.

Om deze klachten te voorkomen is het noodzakelijk geen voedingsmiddelen met het allergeen waarvoor u allergisch bent te eten en drinken. Graag informeren wij u over welke voedingsmiddelen een bepaald allergeen bevatten, hoe u dit zelf kunt zien en hoe u om kunt gaan met uw voedselallergie.

Na analyse van uw voeding kunnen wij voor u een persoonlijk dagmenu opstellen, inclusief vervangende voedingsmiddelen voor de voedingsmiddelen die u niet meer mag eten, zodat u toch alle nodige voedingsstoffen binnenkrijgt. Hiermee wordt voorkomen dat u tekorten oploopt, vermoeid kunt raken, in groei en ontwikkeling achter kan blijven en de conditie verslechtert.

Onze online diëtist is dé medisch specialist op het gebied van gezonde voeding bij een voedselallergie. Wanneer bij u een voedselallergie is vastgesteld voor een of meerdere allergenen, krijgt u adviezen van de diëtist om de voedingsmiddelen waarvoor u allergisch bent te mijden. Hierdoor verminderen uw klachten en worden voedingsstoftekorten op lange termijn bij u voorkomen.

Het voedingsadvies dat u ontvangt van de onlinediëtist is persoonlijk op u, uw voedingspatroon, uw voedselallergie(en), voorkeuren, leefgewoontes en eventuele ziektebeelden afgestemd.

U krijgt tevens allergeen-vrije recepten en tips hoe u om kunt gaan met feestjes, etentjes en vakanties.

KvK: 24330716 - BTW: NL144595965B01