Voedselintolerantie

Bij een voedselintolerantie kunt u vaak kleine hoeveelheden van een voedingsstof wel verdragen, maar wanneer u grote hoeveelheden van een voedingsstof binnen krijgt reageert uw lichaam met een reactie. Deze reactie uit zich meestal in maag- en darmklachten, zoals winderigheid en diarree.

Een bekende voedselintolerantie is die voor lactose. U heeft dan geen allergie voor koemelk, maar uw lichaam reageert op het suiker dat zich in de melk bevindt. Doordat er te weinig lactase in uw darmen aanwezig is, wordt lactose niet goed verteerd waardoor u maag- en darmklachten krijgt. Om deze klachten te voorkomen is het noodzakelijk geen voedingsmiddelen waarvoor u intolerant bent te eten en drinken.

Wij kunnen u hierbij adviseren. U krijgt dan informatie welke voedingsmiddelen de klachten van de intolerantie veroorzaken. Na analyse van uw voeding kunnen wij een persoonlijk voorbeelddagmenu voor u opstellen, inclusief vervangende voedingsmiddelen voor de voedingsmiddelen die u niet meer mag eten. Hierdoor krijgt u toch alle nodige voedingsstoffen binnen, zodat u geen tekorten oploopt, waardoor u vermoeid kunt raken, in groei en ontwikkeling achter kan blijven en uw conditie verslechtert.

Het voedingsadvies dat u ontvangt van de online diëtist is altijd persoonlijk op u, uw voedingspatroon, uw voedselintolerantie, voorkeuren, leefgewoontes en eventuele ziektebeelden afgestemd. U krijgt ook recepten en tips hoe u om kunt gaan met feestjes, etentjes en vakanties.

KvK: 24330716 - BTW: NL144595965B01