Zwangerschap en voeding

Als u zwanger wilt worden is een goede voedingstoestand belangrijk, om de kans op een zwangerschap te vergroten.

Tijdens de zwangerschap maakt uw lichaam grote veranderingen door. Met voeding kunt u hierop inspelen. Als u in een goede conditie bent en niet te veel weegt, is dat ook goed voor de gezondheid van uw toekomstige baby.

Wie zwanger is mag voor twee eten, wordt wel eens gezegd, maar dat is zeker niet de bedoeling! Het is wel belangrijk dat u voldoende voedingsstoffen binnenkrijgt, dit heeft niet alleen voordelen voor u, maar ook voor uw baby. Wanneer u te weinig voedingsstoffen binnenkrijgt is de kans groot dat uw baby geboren wordt met een voedingsstoftekort, waardoor het achter kan blijven in groei en ontwikkeling.

Vitamine D en foliumzuur zijn belangrijk voor een goede gezondheid van u en uw baby. Suppletie daarvan kan soms aan te raden zijn.

Gemiddeld neemt het gewicht van vrouwen tijdens de zwangerschap 12 kilogram toe. Is dit bij u veel meer?

Heeft u zwangerschapsdiabetes?

Graag geven wij u over deze onderwerpen advies, om uw gezondheid, en daarmee die van uw toekomstige baby, optimaal te maken. Wij doen dit door een persoonlijk voedingsadvies, op maat. U krijgt adviezen over de aanbevolen dagelijkse hoeveelheden voedingsmiddelen, voedingsmiddelen die u wel of beter niet kunt gebruiken en vitaminesuppletie tijdens de zwangerschap.

Tijdens uw zwangerschap gieren de hormonen door uw lijf, waardoor u trek kunt krijgen in voedingsmiddelen die u voorheen nooit lustte. Het is helemaal niet verkeerd om daar af en toe aan toe te geven, maar probeer wel maat te houden. Wij kunnen u helpen daar mee om te gaan.

De online diëtist is dé medisch specialist voor gezonde voeding bij zwangerschapsdiabetes. U ontvangt adviezen om uw bloedglucosewaarden te normaliseren. Dit is niet alleen goed voor u, maar ook nodig voor de gezondheid van uw baby.

Na de zwangerschap kan blijken dat de zwangerschapskilo’s er bij u niet meer zo gemakkelijk af gaan. Wij kunnen u helpen om de overtollige kilo’s op een verantwoorde, gezonde manier te verliezen!

Ook voor voedingsadviezen voor uw pasgeboren wondertje kunt u terecht bij dé medisch specialist op het gebied van voeding.

Het voedingsadvies dat u ontvangt van de onlinediëtist is altijd persoonlijk op u, uw voedingspatroon, behoeftes, voorkeuren, leefgewoontes en eventuele ziektebeelden afgestemd.

KvK: 24330716 - BTW: NL144595965B01